Welkom in groep 6/7!

Wij zijn een klas met 29 kinderen, 10 in groep 6 en 19 in groep 7.
Op maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag staat juf Floor voor de klas en op donderdag is juf Karina er. We hebben ook een onderwijsassistent stagiaire: juf Marieke
Marieke loopt stage bij ons in de groep van maandags t/m woensdag en zal bij ons blijven tot eind april / begin mei.

We zijn een leuke en gezellige (praatgrage;) groep die is gehuisvest in lokaal 8. Een belangrijk onderdeel zal zijn dat we rekening (leren) houden met elkaar, met elkaars gevoelens, behoeftes en waarden en normen.
We zijn met elkaar verantwoordelijk voor elkaar en dit zal regelmatig ook besproken worden in de klas.........."Hoe ga je met elkaar om, waarom doen we wat we doen en hoe kunnen we er voor zorgen dat wij er voor elkaar zijn op zowel sociaal- als cognitief vlak.

Dit jaar gaat een beetje anders dan anders. De kinderen hebben veel meer gezamenlijke instructiemomenten, waardoor er meer tijd en rust overblijft om aan hun taakbrief te kunnen werken. Op deze manier komen de kinderen van groep 6 alvast wat in aanraking met de stof van groep 7 en kan groep 7 soms weer even op adem komen bij een stukje extra herhaling vanuit de groep 6 stof.

Ook vinden we het als school belangrijk dat kinderen het idee hebben dat ze er toe doen en dat we niet alleen over hun maar vooral met hun praten over hun eigen ontwikkeling. Een mooi voorbeeld hiervan zijn de "Dit zijn Wij" gesprekken waarin de kinderen zelf heel mooi aan konden geven wat ze dwars zat en wat ze juist fijn vonden.

We hopen jullie regelmatig te treffen op welke manier dan ook,

Een heel hartelijke groet van ons,

Karina en Floor