juf Jannet en meester Marco

Welkom in groep 8 bij juf Jannet en meester Marco!

In onze groep werken 2 leerkrachten: juf Jannet (dinsdag, woensdag, donderdag) en meester Marco (maandag en vrijdag). Op maandag en dinsdag loopt juf Nina stage bij ons en op woensdag, donderdag en vrijdag is meester Arjen bij ons in de groep.

In de groep zitten 23 enthousiaste, gezellige en leuke kinderen.
Iedere dag beginnen we met de inloop. De kinderen gaan aan het werk met keuzewerk of contractwerk. Tijdens keuzewerk kunnen ze kiezen uit verschillende activiteiten en opdrachten. Daarbij kun je denken aan onderzoekend leren, creatieve activiteiten, een werkstuk maken of een spreekbeurt voorbereiden. De kinderen mogen tijdens het keuzewerk ook met hun weektaak aan de slag. Verder zijn ze ook begonnen met het leren plannen (met een agenda). Daarnaast ontdekken de kinderen steeds beter waar we goed in zijn en wat ze nog graag willen leren. Een prachtig mooi proces, waarbij de kinderen met en van elkaar leren.
Op dinsdag hebben ze sport en spel, op donderdag zijn de lessen HVO en GVO en op vrijdag hebben ze gymnastiek van meester Daan.

De groep werkt veel samen met de kinderen uit de groep van juf Floor (groep 8a). Hierbij kun je denken aan projecten, voorlichtingen, opdrachten en Argus Clou. Ook tijdens keuzewerk en het zelfstandig werken zoeken de kinderen elkaar regelmatig op.

Nog een paar maanden en dan beginnen we met de musical. Daar hebben we ontzettend veel zin in. Na de kerstvakantie gaan we kijken welke musical we dit jaar gaan doen.

Als er vragen zijn, kom dan gerust langs!

Hartelijke groet,

meester Marco en juf Jannet

p.s. Kijk vooral ook bij "Nieuws uit de groep". Daar leest u waar we op dit moment in de klas mee bezig zijn.