Spreekbeurt Marle

Op maandag 8 mei heeft Marle een spreekbeurt over dementie gehouden. Aansluitend zijn we naar de Cerestaete gegaan. Dit is een verpleeg- en verzorghuis voor ouderen. We hebben hier een rondleiding en informatie gekregen over het gebouw en de mensen. We hebben veel geleerd en vonden het erg leuk. Helaas moesten we door de regen heen en terug fietsen.....

Verkeersexamen

Woensdag 10 mei hadden we het praktisch verkeersexamen. We gingen met zijn allen op de fiets naar de Timp, daar begon de route. De route moest je met z’n tweeën fietsen. Degene voor jou ging 1 minuut eerder weg, dus degene achter jou 1 minuut later. Tijdens de route zaten mensen van VVN langs de route te kijken hoe je het deed. Bij ons in de klas is iedereen geslaagd.
Twee weken daarvoor moesten wij op school in een boekje vragen maken over situaties in het verkeer. Het theoretisch verkeersexamen. Hiervoor is ook iedereen geslaagd.

Bezoek op school

Woensdag 25 januari 2017 kwamen er dementerende ouderen op onze school. Die kwamen hier om te kijken naar een voorstelling en liedjes van kinderen uit groep 1/2a en groep 7. Ze kregen koffie en koek en de voorstelling ging over Roodkapje. Roodkapje werd opgegeten door de wolf.
De jager sneed de wolf open en haalde Roodkapje en oma er uit en deed stenen in de wolf. Toen werd de wolf wakker en viel. Toen pakte de jager hem. Dat was het toneelstukje. de volgende kinderen deden het toneel stukje: Bente Leanora Veerle Charlotte. Voor de rest ging groep 1/2a voor hen het begin liedje van de dag zingen. En een ander liedje, en groep7 en 1/2a zongen samen een liedje. Toen mochten we in de bus van onze gasten kijken en gingen we zitten in de stoelen en mochten we met de rol stoel lift naar beneden. Toen gingen we naar binnen en gingen de mensen weer weg. We vonden het heel gezellig en mogen ook een keer bij deze mensen op bezoek komen.

Merijn van Veen en Gioele Sansoni

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en een leerzaam, gezellig en gezond 2017!!!

Alle kinderen van groep 7, Marco, Jeroen en Ingrid

Chromebooks in de klas.

Deze week zijn de kinderen van groep 7 gestart met werken op chromebooks. De oude pc's zijn afgeschreven en wij willen graag flexibeler gaan werken. Het mooie van chromebooks is dat ze ook een touchscreen hebben. We gaan er mee aan het werk en zullen jullie op de hoogte houden.
 IMG-20161215-WA0005.jpg     IMG-20161215-WA0010.jpg

Sinterklaasfeest!
OP vrijdag 2 december hebben we met onze klas het Sinterklaasfeest gevierd. Iedereen heeft erg z'n best gedaan om een mooie surprise en een gedicht te maken.

Met een Onesie naar school!

Dinsdag 22 november mocht groep7 met hun onesie of jogging broek naar school. We hadden het over hoe lekker het is om de hele dag in je onesie te lopen. We verzamelden ons bij het blok bij onze school. Onze Stagiaire liep in een panda onesie toen meester ons zag pakten we de matten uit het speellokaal en gingen we er op liggen werken. Het was heel gezellig.

Groep 7 excursie Technics4U

Wij Gingen met onze groep op 16 November naar Salland. Naar het evenement technics4u wij gingen daar een molentje maken op zonne-energie als je hem dicht bij een lamp hield ging de molen draaien. Verder gingen we een Petje op Petje af Quiz doen er kwam een vraag en daar stond dan Petje Op als……. En petje af als……… toen kwam het antwoord als je het fout had moest je zitten toen waren er nog 7 over die hadden een slotvraag degenen die het dichts bij het antwoord zat had gewonnen en mocht 1 van de 5 prijzen kiezen er waren 2 sprottassen oortjes voor muziek en een nietmachine en plakband roller in een en een lego bouwpakket. Toen kwam er nog een grote quiz met 7 vragen allemaal andere vragen en je kon er een robot mee winnen de Sumo man dat is de naam van de robot er was ook nog iets de gereedschap Quiz degene die meededen kregen een knijpkat dat is iets wat je kan opwinden door te knijpen in de handvatten als je er goed mee omgaat kan je je hele leven er mee doen hij heeft dus geen baterijen nodig. En aan het einden van de molentjes maken kregen we water cola sinas of 7up toen we klaar waren gingen we weer terug naar school met de auto er redden zo 8 auto’s heen en weer.

Groetjes groep 7