Groep 7/8 juf Jannet en juf Marja

Welkom in groep 7/8 van juf Marja en juf Jannet.
Juf Jannet is op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag op school. Op vrijdag is juf Marja in deze groep. We hebben 30 kinderen in de groep en zitten in lokaal 10.

In deze groep is het woord "SAMEN" heel belangrijk. We vinden het fijn als we goed voor elkaar zorgen, elkaar kunnen helpen of als we samen een opdracht mogen maken.
Groep 7/8 is een ontzettend leuke, gezellige en enthousiaste groep. We zitten boordevol ideeën. Zo zijn we dit jaar begonnen met onze eigen klassenmagazine. We gaan 10 keer per jaar een nummer uitbrengen. Het eerste nummer staat "GRUWELIJK ENG" centraal, dit is het thema van de Kinderboekenweek.

We werken met een weektaak of taakbrief. Daarop staat wat we elke week gaan doen en met welke doelen we aan de slag gaan. We leren niet alleen vanuit de boeken, maar ook door te doen of door iets te maken. Dat vinden we prettig en daardoor wordt leren niet snel saai.
4x in de week wordt de groep 1 uur en 45 minuten gesplitst. Een deel van de groep gaat dan naar het flex lokaal. Daar gaat meester Marco of juf Karina met ons aan het werk of krijgen we extra uitleg.
Ook hebben we 1 x per week een uur gymnastiek van meester Daan en hebben we 1x in de week een half uur "sport en spel". We houden heel erg van bewegen en doen dan ook meestal heel enthousiast mee.

De afgelopen weken hebben we met onze papa's en mama's "dit zijn wij" gesprekken gevoerd. Tijdens dit gesprek konden we iets over onszelf vertellen (wie ben ik, wat vind ik leuk) en konden we ook aangeven wat we van onze juf nodig hebben. We vonden het soms best spannend om zelf het gesprek te voeren (met een beetje hulp van papa of mama of juf), maar we deden het heel goed.

We proberen de komende tijd het tabblad "nieuws vanuit de groep" door de kinderen te laten invullen. Dus houd de website goed in de gaten :)

Hartelijke groet van,

Alle kinderen uit groep 7/8 en juf Marja en juf Jannet