Wij 'wonen' met onze groep boven in de school. Samen met groep 6/7 delen we een gezellige verdieping met 2 lokalen, een gang en een gezamenlijke ruimte. Ook meester Henk (onze intern begeleider) heeft bij ons boven zijn plekje.

De meeste dagen hebben wij 29 kinderen in onze groep, waarvan Roan, Emiel en Miriam dit jaar nieuw bij ons in de klas zijn gekomen. Heel gezellig! Eén dag in de week zijn we zelfs met 30 kinderen omdat Iris (onze turnster) er dan ook nog een dagje is.

In groep 6 werken we met een taakbrief van 2 dagen. Dit betekent dat we op maandag taken krijgen die we op dinsdag afronden, en op donderdag weer een nieuwe taakbrief krijgen. Op woensdag doen we weer heel andere dingen; wereldoriëntatie, Nieuwsbegrip en spreekbeurten. Maar ook drama en de tafels nog eens een keertje extra oefenen door middel van een leuk spel. Op de taakbrief staan allerlei dingen die we al eerder leerden in de instructiekringen. Dit geeft ons de kans om nog eens goed te checken of we alles hebben begrepen. En of het misschien verstandig is nog even een keertje extra uitleg te vragen.....???  Als we klaar zijn met onze taken kunnen we gaan kiezen. Op de keuzewerkkaart staat een gevarieerd aanbod. Zo hebben we altijd een bouwhoek, een computerhoek, een creatieve tafel, een Engelse kast en een gezellige leeshoek. Maar we hebben ook wisselhoeken als een borduur- en vouwtafel of een 'oppervlakte-rekenhoek'. En daarnaast nog een kast vol met leuke reken-, lees- en taalspelletjes.

Omdat we samen met groep 6/7 een verdieping delen zien we deze kinderen het meest tijdens het werken in de school. Tijdens het buiten spelen kunnen we  met veel andere kinderen van de school spelen. Heel fijn! Naast het 'gewone' buiten spelen mogen we ook nog één keer in de week meedoen met sport en spel. Dit wordt gegeven door studenten van het Alfa College. Een half uurtje leuke tik- en balspelen doen op het plein of (bij goed weer) heerlijk in het park.

We proberen zoveel mogelijk nieuws met jullie te delen op de website onder het kopje 'nieuws uit de groep', maar ook op onze (besloten) pagina op Facebook.

Juf Kirsten (maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag) en juf Marja (woensdag)