In onze groep werken en spelen we met 29 kinderen in ons lokaal en op de gangen. We hebben twee juffen: juf Debbie (maandag, dinsdag, woensdag en vrijdag) en juf Marja (donderdag).
We werken en spelen samen met de kinderen van groep 3 en 5. We zoeken elkaar op tijdens het buiten spelen en spelen samen in de hoeken. Heel fijn!

Bij binnenkomst staat het werk al op het bord. Er zijn kinderen die het prettig vinden gelijk aan het werk te gaan met een taak van lezen of rekenen. Maar er zijn ook kinderen die graag starten met keuzewerk. Op onze keuzekaart staat een gevarieerd aanbod. Zo hebben we soms een uitvindhoek waarbij we apparaten uit elkaar halen, een zwembad om te oefenen met drijven en zinken, een bouwhoek met echt grint en water of een huishoek mèt winkel! Maar ook letterspelletjes, schrijven in scheerschuim, lekker lezen in een boek of het vouwen van een lief hondje kan op de kaart staan. Ook is er ruimte op onze keuzekaart voor 'eigen keuze'. Want als je als kind in groep 4 zit maar toch al heel graag de landen wilt leren of een spreekbeurt wilt houden kan en mag dat natuurlijk!
Kinderen mogen bij ons zelf de 'moet'-taken verdelen over de dag en de overige tijd besteden aan de activiteiten van de keuzekaart.

Naast het werken aan de taken en de keuzekaart zitten we heel veel samen in de kring. We vertellen elkaar wat we hebben meegemaakt, zingen liedjes, luisteren naar een mooi verhaal of doen een spel. Maar ook de reken- en leesuitleg doen we soms in de kring. Door samen veel bezig te zijn met letters en cijfers leren we van en met elkaar. Wel zo gezellig...

Op de donderdag en de vrijdag sporten we als groep. Op donderdag hebben we van 11:00 - 11:30 uur sport en spel op school. Dit wordt gegeven door studenten van het Alfa College. Op vrijdag hebben we gym in de Marsdijkhal. De kinderen gaan direct in de ochtend vanuit huis naar de gymzaal om te sporten samen met meester Daan.

We proberen zoveel mogelijk nieuws te delen met jullie op de website, maar ook op onze privépagina op FB.