3/2
Dat de brandweer is geweest, betekent nog niet dat alle spanning voorbij is! Vandaag hadden wij namelijk twee hele stoere politievrouwen bij ons op school! De kinderen hebben gisteren zelf vragen bedacht en ze mochten ze zelf ook stellen. We weten nu bijvoorbeeld dat de cellen in Nederland geen tralies meer voor de deur hebben. Wij zijn er ook achter gekomen wat de politieagenten nou allemaal op de riem hebben. Daarna hebben de kinderen allemaal nog even in de "cel" gezeten in de bus. En als klapper op de vuurpijl mocht de sirene aan!

25/1
Vanochtend hebben wij een bezoek aan de brandweerkazerne gebracht! De kinderen èn vooral papa's en mama's vonden het geweldig! We weten nu o.a dat een ladderwagen een hoogwerker heet. Dat er geen brandweerhonden zijn. Dat er geen alarm is (als er een melding is), maar een pieper. Dat de brandweermannen thuis slapen. De brandweermannen via de trap gaan en niet via de brandweerpaal. Verder hebben we het oefenterrein bekeken, de brandweerpakken gezien en natuurlijk alle brandweerauto's!

20/1
Vanochtend kwam de brandweerman bij ons langs. Wat een vragen hadden de kinderen! En iedereen mocht zelfs een rondje in de brandweerauto rijden! Met sirene en al

9/1
Sinds deze week zijn we begonnen met het thema 112! (gekozen door de kinderen).
De huishoek is omgetoverd in een politiebureau en gevangenis. Er worden bonnen uitgeschreven en vingerafdrukken afgenomen.
Ook zijn de kinderen druk bezig geweest met het na stempelen en schrijven van woordkaarten die te maken hebben met dit thema. Morgen beginnen we met de knutselwerkjes.
Binnenkort gaan wij op bezoek bij de brandweerkazerne in Assen!