Groep vuurvliegjes

In onze groep werken we samen met veel plezier! Op maandag en dinsdag staat juf Simone voor de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Mirjam er.

Als de kinderen op school komen mogen ze vaak eerst zelf kiezen waar ze mee aan het werk gaan. Hierna gaan we in de kring en mag iedereen wat vertellen of wat laten zien. We gaan altijd kijken of iedereen er is, welke dag het is en wie die dag de hulpjes zijn. De hulpjes mogen die dag naast de juf zitten en haar helpen met bijvoorbeeld het fruit en de lunch uitdelen.

Na de kring beginnen we met ervaren en ontdekken, buiten spelen of naar het speellokaal. We werken ook veel samen met de andere kleutergroepen. We komen bij elkaar in de klas, zodat we ook in hun hoeken kunnen spelen.

We eten op school een broodje en gaan ook daarna weer lekker naar buiten. Na de pauze wordt er weer gewerkt in de klas. We werken vaak aan de hand van een thema die we samen met de kinderen hebben uitgekozen. We vragen ze waar ze graag wat over willen leren en wat ze willen gaan maken en doen aan de hand van het gekozen thema.