Groep 1/2 kikkers

Welkom in groep 1/2 kikkers bij juf Simone en juf Gea,

In onze groep werken twee leerkrachten: juf Simone (maandag, dinsdag, woensdag) en juf Gea (donderdag en vrijdag). Op maandag en dinsdag is juf Larissa bij ons in de groep.

In onze groep zitten 22 enthousiaste, gezellige en leuke kinderen. Ook komen er regelmatig nieuwe kinderen in onze groep wennen.

Iedere dag beginnen we met een inloop. De kinderen komen ’s ochtenden binnen en mogen kiezen waarmee ze gaan beginnen. Ze spelen in hoeken, tekenen en knutselen, bouwen en spelen met constructiemateriaal , werken met ontwikkelingsmateriaal of beginnen aan een weekopdracht.

Na de inloop gaan we in de kring. We wensen elkaar goedemorgen, kijken of iedereen er is, zingen we een aantal routine liedjes en bespreken we het weer van die dag. De hulpjes worden gekozen en mogen naast de juf zitten.

Na de kring gaan we aan het werk, buiten spelen of naar het speellokaal. We werken ook veel samen met de andere kleutergroepen en ontmoeten elkaar in de klassen, gangen en buiten. Wanneer de deuren van de lokalen open staan, zijn ze vrij om in de andere klassen te spelen of werken.

We eten op school een broodje en gaan daarna weer lekker naar buiten. Na de pauze wordt er weer gewerkt of blijven we eerst nog een tijdje buiten spelen. Op verschillende moment van de dag doen we gezamenlijke activiteiten in de kring. We doen dan taal- of rekenspelletjes, zingen we liedjes en maken we muziek met instrumenten.

We werken vaak aan de hand van een thema die we kiezen aan de hand van de interesses van de kinderen.

Als er vragen zijn, kom dan gerust langs!

Groeten,

Simone en Gea

Kijk ook eens op de pagina 'nieuws uit de groep'.