Groep kikkers

Welkom op de groepspagina van de kikkers,

In onze groep werken we samen met veel plezier! Op maandag en dinsdag staat juf Grietje voor de klas. Op woensdag, donderdag en vrijdag is juf Simone er.

De ochtend start met een inloop. Als de kinderen op school komen mogen ze zelf kiezen waar ze mee aan het werk gaan. Na de inloop gaan we in de kring. We tellen hoeveel kinderen er die dag aanwezig zijn, we bespreken de dagen van de week, het weer en er is ruimte om te vertellen. De hulpjes mogen die dag naast de juf zitten en haar helpen.

Na de kring gaan we buitenspelen, gymmen of starten we met ervaren en ontdekken. De kinderen mogen vrij kiezen of kiezen iets van de weekopdrachten. De kinderen mogen zelf beslissen waar ze spelen of gaan werken. Dit kan in de eigen klas, op de gang of in de klassen van de andere kleutergroepen. In alle klassen en op de gang zijn hoeken, waarin iets te ontdekken of ervaren valt. Deze hoeken worden regelmatig veranderd.

Rond 10 uur - 10.15 uur hebben we een fruitpauze.

Na de fruitpauze gaan we buitenspelen, gymmen of ervaren en ontdekken.

We eten op school een broodje en gaan ook daarna weer lekker naar buiten. Na de pauze wordt er weer gewerkt in de klas. We werken vaak aan de hand van een thema die we samen met de kinderen hebben uitgekozen. We vragen ze waar ze graag wat over willen leren en wat ze willen gaan maken en doen aan de hand van het gekozen thema.